Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Grało radio na wyłączonym silniku i nagle przestało.

Okazało sie ze upalił sie dość ostro (przydymiony) bezpiecznik 15 amperowy nr 18 (własnie od radia według opisu na skrzynce z bezpiecznikami).

Po wymianie bezpiecznika radio nie gra nadal - po zmierzeniu okazało się że na kości zasilającej radio nie ma napięcia.

Dodatkowo przemierzyłem miernikiem wszytkie pozostałe bezpieczniki - wszystko ok a napiecie na kość (wtyczka) do radia nie jest podawane.

W samochodzie wszystko działa prócz radia (brak napięcia własnie na tej wtyczce)

Gdzie szukać przyczyny????

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Cześć Katar!

Cóż, jechałeś na zimny "uokieć" i za mocno dałeś czadu disco polo... zdarza się :mrgreen:

A tak na poważnie, to myślę, że mógł się przetrzeć gdzieś kabel i zewrzeć do masy. Innego wytłumaczenia nie mam. Zerknij jeszcze, co innego jest na tym bezpieczniku. Ja na Twoim miejscu pociągnałbym nowy kabel i nie zagłębiał się za bardzo w problem... jeżeli tylko radio jest ok.

Kai
Opublikowano

WITAM

Wydaje mi sie ze do bezpiecznika od radia nic nie jest podlaczone (moge sie mylic) ale 15A bezpiecznik na radio?? Czy napewno taki ma byc??

Pozdrawiam

Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W samym radiu jest chyba coś koło 5A.
Kai
Opublikowano

Wszystko juz jasne.

Dzięki odpowiedzi RobertowiBMW z forum Vabika wszystko sie wyjaśniło.

Okazało sie ze jest jeszcze jeden bezpiecznik tym razem pod tylną kanapą typowo od radia (15 amperowy :shock: ) i też był przepalony.

Po wymianie wszystko ok.

Wszytkim dzieki za odpowiedz.

Pozdro

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wszystko juz jasne.

Dzięki odpowiedzi RobertowiBMW z forum Vabika wszystko sie wyjaśniło.

Okazało sie ze jest jeszcze jeden bezpiecznik tym razem pod tylną kanapą typowo od radia (15 amperowy :shock: ) i też był przepalony.

Po wymianie wszystko ok.

Wszytkim dzieki za odpowiedz.

Pozdro

Yyyyy, właśnie o nim mówiłem/pisałem... Ja mam z przodu 25A, a z tyłu 20A (15A czasami wystrzelił :/ ), do tego bezpośrednie zasilanie wzmacniacza przez 30A i przy wzmacniaczu drugi akumulator.

Kai