Skocz do zawartości

Stukanie z przodu auta - czuć na kierownicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Od wczoraj w aucie slysze stukanie z przodu ktore lekko czuje tez na kierownicy, ostatnio mialem wymienianą obejme stabilizatora, mozliwe ze to przez to ? Nie dokrecili czegos czy cos ? Jutro jade nad jeziorko 100 km i sie zastanawiam czy bezpiecznie tak jechac :)

BMW 316i compact E36

Edytowane przez zgbartez
Opublikowano

to nie łaska zajrzeć pod auto i sprawdzic czy coś nie jest luźne, nie urwało się itp ?

obejma od gumy stabilizatora raczej nie bedzie powodem.

szukam
Opublikowano
Patrzylem, niestety mechanik ze mnie marny i na moja wiedze to nic tam nie widze, chodzi mi tylko o to czy z takim lekkim pukaniem moge jechac jutro a jak wroce od razu leci do mechanika, dzisiaj nie moge bo jestem caly dzien w pracy
Opublikowano

napisz jeszcze jak się to objawia, słyszysz stuki, czy czujesz tylko, na dziurach czy na równej drodze, stuka raz na jakiś czas czy cały czas miarowo. Jakieś info daj.

Pewnie masz łącznik stabilizatora do wymiany albo sworzeń i tyle. łącznik niegroźny, sworzeń już gorzej jakby się zerwał ten przy kole to wywalisz dzwona. Można jeździć ze stukającym sworzniem ale jakies tam ryzyko istnieje. podnieś auto lewarkiem i poruszaj kołem prawo lewo, góra dół i wyczujesz luz.

szukam
Opublikowano
najbardziej jest to sluszalne na rondzie wczoraj wieczorem zrobilem sobie piec kolek na rondzie i wtedy bylo najbardziej slychac. Na rownej drodze tez slychac ale ciszej i nie ciagle tylko z przerwami, raz slychac potem ustaje i potem znowu slychac.