Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z temperatura w e30 325 a mianowicie przy normalnej jeździe wskazówka jest kawałek przed połowa a przy jeździe autostrada 160-200 km/h czy przy jakiejś katacji wskazówka jest gdzieś w 3/4 zegara przed czerwonym polem.

Miał ktoś z was może doczynienia z taką sytuacją lub może mi jakoś pomóc?

Opublikowano

Cześć

Na początek do sprawdzenia visco i jak jest ok to następny w kolejce termostat.

O takich rzeczach jak stan płynu i dobre odpowietrzeniy układ chyba nie muszę wspominać :)

Pzdr

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A po co sprawdzać cokolwiek?? Wchodzi na czerwone pole?? Wycieka plyn?? Czy temperatura po szybkiej jeżdzie spada??

Bo jak nie wchodzin a czerwone pole, płynu nie ubywa a temperatura wraca do normy to moim zdaniem nei ma co się martwić.

Ocytwiście nie będe sie rozpisywała się nad tym co jest potrzebne do sprawnego układu chłodzenia bo to chyba każdy wie, ale jeśli to to po krótce:

Sprawny termostat, szczelna, drożna, niezakamieniona chlodnica, płyn chlodniczy a nie jakaś woda.

PZDR>

Opublikowano
Temperatura spada, nie wiem czy wchodzi na czerwone pole bo jak się podwyższa to zwalniam, najbardziej mnie martwi to ze się nie dogrzewa do normalnej temperatury przy normalnej jeździe i to ze auto stoji nie długi czas i szybko temperatura spada.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Z mojego doświadczenia polecam wymienić lub sprawdzić czujniki temperatury, niebieski i brązowy, termostat, oraz wisco. Nie kosztuje to dużo, a może pomóc. W moim pomogło, raczej nie jest to wina zegarów.