Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie kolegow urzytkownikow,

Od bardzo niedawna posisdam auto z tematu, moje pierwsze bmw

I od razu nastepnego dnia od zakupu pojawil sie symbol bledu silnika na wyswietaczu,

Po restsrcie silnika blad zniknol ns jakis czas , ale niedlugo powrocil:(

I tak co jakis czas sie powtarzalo az do momentu, gdy zaczela sie swiecic kontrolka pomaranczowa z symbolem silnika na desce na stale. Przy cxym auto nie stracilo ns mocy, tempomat ciagle dziala, zadnych innych problemow tylko irytujace pomaranczowe dwiatelko kontrolki silnika:(

Znalazlem chwile i zczytalem kod bledu oraz usunolem je z pamieci, urzadzeniem Vgate scan inpa nie byla aktualna i nie widzala nic, natomiast kody dla mnie nie do odszyfrowania dla mnie, googluje i nic:P

Co to moze oznaczac:

$7E8: Engine

&7EC

Czy powinienem sie zaczac martwic nim podepne do impy , z kiepsko z czasem u mnie:(

Prosze o wyrozumialosc ale nie moge nic znalezc w necie

Pzdr

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W Bmw nie ma kodow zaczynajacych sie od & czy $ wiec nic dziwnego ze nic nie znalazles. Musisz odczytac czyms normalnym bledy.
Krzysztof
Opublikowano

Wielkie dzieki, natknolemm sie na oodobna info chwile temu, bez inpy sie nie obedzie,

Ciekawe tylko, ze jak zauwazylem, ten blad pokazuje sie w momencie gdy zaczynam hamowac silnikiem, - no nic, znajde chwile i sprawdze to,

Pzdr