Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam! Czy ktos z Was zakladal do e60 520i sprezyny Eibach przeznaczone do modelu diesel np 525 lub 530. A moze te przeznaczone do silnika v8 benzyna? Dedykowane sprezyny Eibach Pro Kit do 520i maja dopuszczalny nacisk na przednia os 990kg a na tylnia 1245kg. A co gdyby zalozyc te przeznaczone do diesla z naciskiem przod 1070kg i tyl 1245kg lub te do v8 przod 1070kg a tyl 1275kg? Czy ktos nie wie czy wtedy auto mniej siadzie i np o ile mniej? Zastanawiam sie czy siadzie tyle samo tylko np bedzie sztywniejsze? Mam butle lpg z tylu i dobrze byloby zeby tyl usiadl mniej albo tyle co Eibach planuje czyli 30mm (mam swiadomosc ze nie biora pod uwage butli lpg przy obliczaniu i projektowaniu sprezyn wiec te dedykowane moga obnizyc nawet wiecej!). Przod rowniez moglby mniej usiasc mi by to pasowalo. Czy ktos ma takie doswiadczenia? Bardzo to mnie interesuje bo jestem przed zakupem Eibach Pro Kit. Pozdawiam!

Nie pasuje przod za wysoko stoi. Trzeba kupic wersje dedykowana.

Edytowane przez byku0
Opublikowano
Wszyscy na urlopach chyba... Nie wierze ze nikt nie wie nie pomoze??