Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam takie pytanie głównie do posiadaczy czarnych aut :D jak zabezpieczacie auta przed tymi upałami?

czy jesli auto stoi cały dzień na tym skwarze to może coś z lakierem się zrobić? czy wskazane jest mycie auta po bardzo rozgrzanej karoserii ?

ja to komplet koców naszykowany mam w razie nie daj boże gradu.Nawet nie chce myśleć co by było jak by grad poleciał jak kurze jaja.Zawał na miejscu :cry2:

Opublikowano

najlepszy sposób na takie upały to zalanie betonem i spuszczenie do rzeki :cool2:

a tak poważnie to jak na rozgrzany lakier polejesz wode to zobacz jakie się plamy zaraz zrobią, dlatego w takie upały jak już ktoś myje auto to albo wieczorem późno albo rano o 5 :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Stachu co się martwisz jak robisz 50 km na tydzień? Nie wyjeżdżaj ze stodoły do końca upałów i po problemie. :P

U mnie na tej ulicy co pracuję, przeszła wczoraj jakaś nawałnica chyba z trąbą powietrzną i dach w jednej firmie poleciał 100m. Dobrze, że mam urlop. :shock: Mini AC przed żywiołami i też trochę spokojniej przeżywam burzę w pracy. A ogólnie to srebrna mata za przednią szybą i coś tam zawsze pomoże kokpitowi a lakierowi nic nie będzie.