Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

jak rozebrac dzwignie hamulca recznego w e30 1990 bez zniszczen? moglby to ktos wytumaczyc na podstawie rysunku? http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AB11&mospid=47251&btnr=34_0344&hg=34&fg=30

problem nastepujacy: zaciagnalem reczny i kiedy po pewnym czasie odblokowujac go zobaczylem ze ten przycisk na koncu dzwigni wpadl do jej srodka. hamulec nadal dziala ale zeby go odblokowac trzeba wcisnac palucha gleboko do srodka. co moze byc tego przyczyna i jak sie za to zabrac?

dzieki i pozdrawiam

Opublikowano

faktycznie - prosta sprawa :duh: dokladnie jak to opisales - wystarczylo mocno wcisnac raczke na swoje miejsce.

dziekuje i pozdrawiam

Opublikowano

Tez ci bede wisial browara jak mi powiesz ,co robic jak od ponad roku nie zaciagalrem recznego a terz sie troche boje,ze nie odpusci :P

Jaka rada/

pozdrawiam

Wogole brzydze sie recznym :mrgreen:

Opublikowano

to Kanap: moze byc gdanskie?

to belgus: zycie mnie zmusza do codziennego uzywania recznego. zeby wjechac na podworko musze otworzyc brame a podjazd mam stromy i dlugi. to bede auto gasil? reczny i finito - po to jest.

pozdrawiam :)

Opublikowano

Belgus - raz kozie śmierć zaciągnij i basta a jak nie odpuści - w co wątpię - to niestety musisz pod lewarować i ręcznie zluzować , albo na kanał i w pancerze linek psiknąć penetratora i dopiero wtedy zaciągnąć.

Qube może być gdańskie - jeszcze nie próbowałem - tylko gdzie i kiedy

Pozdrawiam Kanap