Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Oddałem samochód do lakiernika zaufanego, więc zakładam, że nic nie było grzebane, bo sam z resztą normalnie do garażu autem wjechał i było cacy.

Problem był taki, że żeby autem wyjechać z garażu to pojawił się problem. :duh:

Byłem spojrzeć, pomyślałem, że może pompa paliwa się popsuła, no ale pompka działa... Pomyślałem, że może rzeczywiście coś z układem od benzyny, więc odpalamy w trybie awaryjnym z LPG i... nic...

Autko kręci ładnie, rozrusznik działa pięknie, ale odpalić za cholerę nie chce.

Co może być nie tak? Świeczki wymieniane były jakieś 2-3 miesiące temu na komplet dedykowanych NGK.

Za wszelką pomoc dzięki! :D

Opublikowano

Podpiąć pod kompa ,coś pokaże , tymczasem zatankuj do pełna i spróbować na plaka tylko nie spalcie lakierni .

Jak stał kilka dni to by można było pomyśleć że coś z paliwem , tylko że na gazie też nie chce

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Podpiąć pod kompa ,coś pokaże , tymczasem zatankuj do pełna i spróbować na plaka tylko nie spalcie lakierni .

Jak stał kilka dni to by można było pomyśleć że coś z paliwem , tylko że na gazie też nie chce

Dolałem jeszcze 5L z bańki jak tylko przyjechałem, wskazówka stoi tak, że zawsze na takiej ilości szło przejechać jeszcze ze 150km.

Samochód wjechał o własnych siłach do garażu, a na polerkę trzeba go było wypchnąć... :duh:

Właśnie rzecz w tym, że na gazie TEŻ odpalić nie chce, więc odpalanie z plaka odpuszczam :P

Silnik kręci zdrowo, więc nie wiem czego to może być przyczyna, nigdy nie miałem wcześniej takiego problemu...

Opublikowano

Podłączyć pod kompa .

Po przekręceniu kluczyka to Ci się zapalają wszystkie kontrolki ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Podłączyć pod kompa .

Po przekręceniu kluczyka to Ci się zapalają wszystkie kontrolki ?

Kontrolki są takie jakie były na codzień.

Po podłączeniu pod kompa było standardowo, sonda i airbag :P

Opublikowano
lajcikk może zapowietrzony układ. Jak tam świece/cewki?

Świece i cewki dzisiaj będą sprawdzone, ale świeczki to byłaby niemożliwość, bo mają przejechane w porywach z 5tkm.

A na zapowietrzony układ jaka byłaby rada? I jaka jest jego ewentualna przyczyna?

Opublikowano

Może immobilizer coś szwankuje? Zamknij auto z kluczyka, otwórz i spróbuj odpalić, mój kolega tak miał w e46.

A druga sprawa skąd wiesz że pompka paliwa działa?

Opublikowano
Może immobilizer coś szwankuje? Zamknij auto z kluczyka, otwórz i spróbuj odpalić, mój kolega tak miał w e46.

A druga sprawa skąd wiesz że pompka paliwa działa?

Zamykałem i otwierałem auto, to było pierwsze co mi przyszło na myśl, kilkukrotnie tak zrobiłem nawet :(

Pompka paliwa działa, bo otworzyłem kanapę i ściągnąłem pokrywę tak żeby wiązka pokazała się na wierzchu, coby z środka, z kabiny usłyszeć pompkę i pompka normalnie chodzi. Na gazie awaryjnie też nie odpala w sumie, więc prawdę mówiąc wątpię, że to pompka :(

A jeśli immo szwankuje to będzie auto normalnie kręciło? Nie powinna zapalić się jakaś dodatkowa dioda na desce, lub w ogóle odciąć nawet kręcenie silnika?

@EDIT

Nie wiem jak to się stało, okazało się że auto teraz odpaliło. Było całą noc zamknięte, otworzyliśmy z kluczyka i... odpaliło. Nie mam pojęcia co to mogło być, ale dziwne rzeczy się dzieją widzę. :cool2: