Skocz do zawartości

Problem z oświetleniem wnętrza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z oświetleniem przy lusterku wstecznym. Diody, które odpowiadają za oświetlenie drążka zmiany biegów od góry działają. Jednak po wymianie dwóch żarówek oświetlenie nadal nie działa. Obie żarówki w panelach bocznych z tyłu działają poprawnie. Jaka może być przyczyna?

http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/538/7fgJB0.jpg

Opublikowano

no to w takim razie sprawdź czy bezpiecznik od oświetlenia Ci nie poszedł (bezpieczniki w schowku z przodu), albo czy też przewód Ci się gdzieś nie urwał ;)

ewentualnie możesz jeszcze pogrzebać przy kostce, która jest wpinana w tą lampkę. U mnie przykładowo działa tylko pod kątem i musiałem pod tą kostkę podłożyć kawałek tekturki :P

Opublikowano
  • Autor

Oglądałem własnie te przewody razem z kostką i wyglądają na ok :wink:

Sprawdzę jeszcze ten bezpiecznik

Dzięki za pomoc :D

Opublikowano

Nie ma za co :)

Tak jak pisałem, jeśli przewody i bezpiecznik są ok - to spróbuj tą kostkę powyginać lekko, u mnie musi być minimalnie wygięta żeby lampka mi działała. Nie wiem czy ktoś mi kiedyś piny pokrzywił albo co :P

• 2 lata później...
Opublikowano
Mam w mojej e46 problem z oświetleniem. Chodzi o przednie oraz tyle żarówki włączane przyciskami (oświetlenie tzw. do czytania książki). Oświetlenie nie działało od zakupu czyli około 3 lat, więc nie było sytuacji że nagle przestało działać. Żarówki oczywiście są sprawne. Bezpiecznik numer 52 i 49 także. Ma ktoś jakieś pomysły co może być przyczyną?