Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam otóż kilka dni temu kupiłem e46 323 z 98r. i dopiero dziś znalazłem trochę czasu aby samemu dokładnie wytestowac samochód. Poprzedni właściciel powiedział że czasem potrafią jakieś kontrolki się same zapalić ale wystarczy wyciągnąć kluczyk i zapalić jeszcze raz. Podczas przyspieszania dzisiaj zapalily mi się kontrolki od ASC, ABS i poduszek. Wyciągnięcie kluczyka nie poskutkowało w ich zgaszeniu dopiero odlaczenie od akumulatora. Po godzinnym postoju przy odpaleniu zapalily się jeszcze raz lecz dołączenie akumulatora już nie skutkuje. Jaką może być tego przyczyna? Może ktoś już tak miał i podłączenie pod kompa nie będzie potrzebne. Z góry dzięki i pozdrawiam.
Opublikowano
Dodam jeszcze ze teraz się przejechałem aby sprawdzić czy to tylko paląca kontrolka ABS czy ABS jest całkowicie wyłączony. Okazało się za ABS działa a gdy go wywołałem wszystkie niepokojące kontrolki zgasly. Lecz przyczyna ich zapalenia i zgasniecia mi nie znana.
Opublikowano
Cześć, podłącz się pod kompa a ukaże Ci się przyczyna, tak ciężko powiedzieć może jakiś czujnik lub któryś z układów ma problem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Miałem kiedys podobnie okazało sie ze był przetarty kabel od czujnika ABS dotykał masy i robił zwarcie

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Wszystkie 3 kontrolki świeciły? Dziś sprawdzę kable i może coś znajdę. Co do podłączenia pod kompa to wczoraj znajomy mi to robił i stwierdził że czujniki z tylu padły ale nie wytłumaczył czemu świecą 3 na raz. W tym samy momencie się zapalają i w tym samym gasną. Dodatkowo wydaje i się ze wszystko działa jak należy, ponieważ wczoraj bawiłem się na.pustym parkingu i zrobiłem to samo z ASC. Bardzo mocno ingerowało w moją jazdę i zaraz poprzewracało mnie na normalny tor jazdy. Może kolega nie bardzo unię czytać to co komputer pokazuje,
Opublikowano

Każda trójka, z którą miałem styczność ma ten problem. Pomimo napraw, wiecznie powraca (wymienione wszystkie czujniki i połowa kostek w E36/5, znowu wszystko świeci). Do tego dochodzi czasem niedziałający prędkościomierz (wraz z ekonomizerem, który jest od niego zależny). U mnie świeci ABS, który działa. :roll:

Podpiąć do komputera i sprawa powinna się wyjaśnić. Ale pewnie zaraz znowu problem powróci.