Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem nowy na forum jak świeżo co upieczonym właścicielem BMW i jeszcze nie do końca potrafię się tu odnaleźć więc z góry przepraszam ze wszelkie błędy :D

Mam pytanie odnośnie Listw dachowych w mojej E90 są całe pozdzierane co psuje wygląd całego auta.

Wyczytałem że demontaż polega na zwyczajnym wyciągnięciu owych listew.

Dodaje zdjęcie obecnego wyglądu (widać że poprzedni użytkownik malował je lub zwyczajnie zeszła z nich farba)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cdcb10828c34b5a4.html

Tu tu pojawiają sie pytania.

Czy taki demontaż jest trudny dla laika czy lepiej oddać go do profesjonalisty?

Czy zakupić nowe listy? czy postarać sie o pomalowanie tych ? i czy w ogóle się je maluje ?

Z góry dziękuje za pomoc :cool2:

Opublikowano
Witam demontaż jest prosty poradzisz sobie sam,od tyłu auta zacznij i delikatnie podważ czymś cienkim najlepiej plastikowym ja miałem zrobiony klin ze szczoteczki do zebów:-).Nie kupuj nowych, pomalujesz te i będzie cacy,ja w e91 wyrzucałem relingi i kupilem w innym kolorze listwy, pomalowalem pod kolor i jest ok.
Opublikowano
Witam demontaż jest prosty poradzisz sobie sam,od tyłu auta zacznij i delikatnie podważ czymś cienkim najlepiej plastikowym ja miałem zrobiony klin ze szczoteczki do zebów:-).Nie kupuj nowych, pomalujesz te i będzie cacy,ja w e91 wyrzucałem relingi i kupilem w innym kolorze listwy, pomalowalem pod kolor i jest ok.

Dziękuje za pomoc ;)

Jeszcze mam pytanie czym malowałeś? oddałeś do lakiernika ?

Bo szczerze chce kupić spray czarny matowy, odtłuścić, zedrzeć co zostało ze starej farby i zwyczajnie nim pomalować :roll: