Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , posiadam e46 320d 150km 2002 i mam problem ze stopem.. problem pojawił się podczas montażu kierownicy multifunkcyjnej.. Wszystko zrobione tak jak na filmikach i na naszym forum nic nie pomyliłem :( palą się równierz kontrolki od przepalonych żarówek tył . Czytałem ze to czujnik , wymieniłem - nic , Wymieniłem równierz modół świateł , równierz nic .. w komputerze wywala bład niestety nie znam niemieckiego cytuje błąd : 20 Leitung Bremslichtschalter , Unterbrechung Error frequency : 2 Fehler momentan vorhanden " Pilnie potrzebuje autka do pracy ale strach zeby mi nikt nie wjechał w ty... Z góry dziękuje i pozdrawiam :)
Opublikowano

Z tego co tu jest napisane masz problem z kablem przełącznika światła hamowania..

1. Naucz się normalnie chociaż pisać..

2. Popełniłeś błąd przy instalacji, naprawiasz sam lub spec bmw 50 - 150zł

temat do kosza.

Opublikowano

Pozostaje Ci pobawić się wiązką kabli, która dochodzi do przełącznika świateł, który na pewno musiałeś demontować dokładając multifunkcję.

Ja miałem podobny problem i winne okazały się kable, któryś nie kontaktował. U mnie pierwsze objawy występowały na nierównościach, na kilka sekund potrafiło zapalić przepalone żarówki z tyłu. Brak obwodu = tryb awaryjny, czyli zapalają się wszystkie światła stop plus na samochodziku na zegarach dostajesz info o przepalonych żarówkach z tyłu.

U Ciebie obstawiam przerwany obwód pomiędzy włącznikiem świateł a czujnikiem pozycji pedału hamulca, pewnie zruszyłeś demontując.