Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mając chwile wolnego czasu postanowiłem przetestować nowy środek do prania tapicerki.. Fotel pasażera został wyprany a efektem tego pomimo dobrze wypranej tapicerki jest również wyświetlany błąd - "niezapiętych pasów pasażera" :) Słuchajcie co mogło sie stać.. sprawdziłem że jak zapne pas na tym fotelu gdzie oczywiscie nikt nie siedzi.. komunikat znika.. Widocznie po praniu musiał czujnik zajętości fotela zwariować,, czyżby został zalany czy co? Pranie fotela zostało wykonane jak zwykle, zbytnio dużo nie zalałem ,a reszta syfu została wciągnieta przez odkurzacz piorący.. Fotel jest już suchy a błąd dalej wyskakuje.. Wiece troche to denerwuje i jeżdze tak z zapiętymi pasami na fotelu pasażera.. Dajcie znać zcy ktoś miał podobny przypadek.. i czy dużo grzebania przy tym.. pozdrawiam
Opublikowano
Prawdopodobnie zamoczyles mate zajetosci fotela. To samo ja mam u siebie. U mnie pranie fotela wykonał handlarz przed sprzedażą. Pierw świeciło mi się na czerwono zapnij pasy i błąd poduszki. Po wykasowaniu błędu poduszki świeciły mi się pasy ze niby ktoś siedzi na fotelu pasażera i musiałem zapiąć pas dopiero gaslo. Bylem w bmw powiedzieli ze mata do wymiany koszt chyba 700 zł. ale coś tam pokombinowali kompem i to mi się juz nie świeci ale jak ktoś siada na fotelu pasażera i nie żapnie pasów to tez nie ma żadnej informacji na czerwono. Czyli mata nie działa. Komputer myśli ze nikogo tam nie ma i pewnie poduchy tam też nie działają....