Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jestem nowy. Mam pytanie odnośnie grzania silnika. Grzeje się na trasie po jeździe około 140-150km/h. Po zjechaniu na parking strasznie głośno chodzi wentylator tak głośno ze jak stanę przed autem to nie można w ogóle porozmawic. Czy to normalne bo naprawdę jest glosno. Wiem ze napewno mam dodatkowa pomka wody zepsuta czekam właśnie na nowa. Czy to może visco wiatraka albo pompa ale plyn do zbiornika wraca wiec pompa jest dobra. Termostat nowy plyn wymieniony układ odpowietrzony. I jeszcze jedno pytanie wiatrak powinien wiać na silnik czy na chlodnice? Silnik to m54 170kw 231km. 3.0Li.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Poszukaj o teście nr 7 (w E39 i E60 jest taki test,więc i w Twoim chyba też)i uruchom go w ukrytym menu.Pojeździj z tym testem,zobaczysz jaką temperaturę osiąga płyn.Możesz także podpiąć komputer z INPĄ i pojeździć autem patrząc na temperaturę płynu.Wymień pompkę.

W Twoim aucie jest visco czy elektryczny wentylator,bo nie bardzo kojarzę.

Wentylator zawsze kręci tak,że powietrze pcha w stronę silnika.

Opublikowano
Dzięki wielkie. A propo głównej pompy wody czy skoro płyn wraca do zbiornika to znaczy ze pompa dziala czy niekoniecznie? I mam jeszcze jeden problem nie mogę wykasowac inspekcji oleju zawsze udawało się w ukrytym menu na wyświetlaczu a teraz kasuje na chwile pojawia się 30 tyś a po chwili wyskakuje 0! Wiecie może oco chodzi? Umnie w aucie jest elektryczny wiatrak chlodnicy. Elektryczny wiatrak nie posiada visco?