Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. tak jak w temacie. mam problem z cieknącym szyberdachem, oraz opadajacym.

Zauwazylem ze jest cos nie tak z prowadnicami. jedna strona unosi sie na prowadnicy (prawdopodobnie wyrobiona).

Szukalem gdzies tematu na ten temat ale znalazlem tylko o zacinajacym sie ;)

Ma ktos moze jakeis info / link jak wyjac zyber dach jak go naprawic i jakie koszty szykwoac?

Opublikowano

samodzielne grzebanie przy szyberdachu to kiepski pomysł, serio.

Raz, że prawidłowo nie zdiagnozujesz problemu bez rozebrania całego mechanizmu.

Dwa, że jak rozbierzesz to bez naprawienia go nie złożysz.

Ja bym podjechał do Brzyszcz Serwis (http://www.szyberdachy.waw.pl) - ponoć jedna z najlepszych firm zajmujących się naprawą.

Jak diagnozowałem problem z szyberem w Mercedesie A-klasa to typ przez telefon mi powiedział rocznik auta, przebieg i objawy zanim opisałem problem ;)

Opublikowano

Oddanie auta do warsztatu aby naprawić szyberdach to jest dobry pomysł dla laika , ale dla lubiących i umiejących rozgryzać zagadki mechaniki to niezła satysfakcja.

Inna sprawa że najczęściej trzeba pozostawić samochód na ??? dzień , dwa, trzy ?

Hmm... nie chciałbym po dwóch dniach w telefonie słyszeć : niestety tu już wszystko do wymiany , koszt regeneracji zbliżony do nowego szyber dachu , to co nowy ? czy ten regenerujemy ? z ceną się dogadamy będziesz Pan zadowolony. Przy odbiorze do zapłaty 3000 zł ale bez rachunku 2000zł

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

generalnie jestem z zawodu mechanikiem samochodowym. Wszystkie mechaniczne rzeczy (zawieszenie silnik rozrzady itp) robilem sobie sam w każdym aucie. Nie miałem nigdy styczności z szyber dachem i dlatego post na forum. Może ktoś ma jakiś schemacik budowy tego. Generalnie podejrzewam ze mam wyrobione te plastikowe prowadnice. bo podnosząc szybe widze jak rolka sie w szynie unosi, stad pewnie dach opada troche i nie jest rowno z dachem :)

CHodzilo mi tylko o jakis schemacik (albo jakas pomoc kogos kto juz to robil [instrukcje]) i jaki koszt tego może być ;)

Opublikowano
Instrukcja jak je wymienić jest w dziale zrób to sam, prowadnice musisz kupić dwie, koszt w ASO ok 35 zł.