Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Problem zaczął się niedługo po kupnie samochodu kiedy zobaczyłem że jeden z ksenonów wogóle się nie poziomuje. W końcu się za to zabrałem i okazało się że wtyczka zasilania do silniczka w światłach nie była do końca wpięta :mad2: Wtedy obydwa ksenony się poziomowały z tym że ten z którym był problem (lewy) poziomował się ale tylko lekko się podnosił. Prawy normalnie się poziomował i świecił dobrze. Pojechałem na stację diagnostyczną żeby ustawili mi te światła pokrętłami i faktycznie lekko się podniósł ale i tak nie do normalej wysokości. Mam też aktywne światła do jazdy dziennej i widzę po lewej lampie że jak próbuję ustawić pokrętłami ksenon jak najwyżej to dzienne świecą za wysoko, w niebo. Czy ktoś wie czy jest możliwość wyregulowania ksenonu osobno i dziennych (długich) osobno? Podpowiem że sprawdzałem ruszając lampami czy nie mam pourywanych zaczepów bo ktoś o tym już pisał i światła się lekko ruszają ale chyba nie na tyle żeby coś było urwane. Co do czujników na wachaczach też czytałem i biorę to po uwagę ale czy wtedy nie było by problemu z obydwoma ksenonami?
Opublikowano

Pokrętłami reguluje sie cały środek lampy, natomiast soczewka jest poziomowana dynamicznie w czasie jazdy, na nierównościach itp, czujnik poziomu zwykle jest przykrecony do drążka stabilizatora.

Ale jeżeli chcesz ją przestawić wyregulować to komputerem.

Opublikowano

w inpie sprawdz odczyt z czujnika z przodu i z tyłu niech jedna osoba ugina przód i tył Ty patrz czy wartości sie zmieniają

następnie w nocy stań przed ścianą naciśnij na tył samochodu i światło powinno pójśc do góry i za chwilę samo opaśc(a Ty dalej trzymasz tył naciśniety)

kolejno czujniki na wahaczach czy nie ułamane plastiowe ramiona..najlepiej rozkręcić i rozruszać wszystko

wtyczki do obejrzenia ewnetualnie popsikać sprayem do styków

regulatory lamp jak uwalony to nie podniesie xenonu tak jak trzeba np na 5 razy 2 podniesie 3 juz nie