Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej

na poczatku chcialem sie przywitac

#od jakiegos czasu smigam 535i 1992 znalazlem kupe informacji na forum za co dzieki np wisko dmuchawa itp...

lecz wczoraj stalo sie cos czego nie moge na forum namierzyc

jecalem przez miasto w lekkim korku i nagle zaczalem czuc jak traci moc i pojakims czasie zgasla nie chciala juz zapalic myslalem ze paliwo sie skonczylo ale po dolaniu nie zapalala po wielu probach zapalila na chwile cos lekko stukalo w silniku jakby nie dostawal czego zgasla i konei teraz kreci i nic pozatym ...

zaczalem dizs z kolego szukac przyczyny i :

iskra jest

obstawiam na 90% pompe paliwa po zdjeciu wezykow zasysa bardzo slabo a chyba powinna mocno

mysle o wymainie pompy i filtra paliwa no i teraz kilak pytan :

- czy myslicie ze to pompa sadzac po objawach

- jak ja odkrecic probowalem dzis ja wyjac ale jest tam plastikowy pierscien ktorego zadnym znanym mi sposobem nei moge ruszyc ....

-gdzie znajduje sie filtr paliwa ?? :twisted: sorry ale serio nei wiem i dzis psecjalnei nei szukalem

- ogladalem dzis w sklepie pompy i jest kilak rodzajow ale zadna nei wyglada jak moja moze dlatego ze jeszcze jej nei wyjalem a to co widac to jakas obudowa pompy roznia sie firmami i cenami wiec nei wiem co zrobic

sorki za haos ale jestem wqrzony bo samochod potrzebny mi do pracy i dopiero co zrobilem wisko a tu nowa impreza

pzdr i czekam na odp

Opublikowano
po odlaczeniu wezy na wejsciu przy przylozeniu palca lekko zasysa a wyjscie lekko dmucha ale prawie niewyczuwalnie...
Opublikowano

to nie takie proste bo wczoraj sie z tym silowalem ale nawet nie drgnie ,

w zaden sposob nei moge odkrecic tego pastikowego pierscienia, moze ktos z was to przerabial ?

Opublikowano
Jest na to prostszy sposób, a mianowicie te przewody od pompy wychądzą w komorze silnika i są podłączone do listwy wtryskowej.Jak zdejmiesz wężyk to go przedłuż i włóz do jakiejś bańki.Normalnie jak pompa jest sprawna to paliwo powinno mocno sikać, jeżeli nie to albo pompa albo filtr paliwa.
Opublikowano

na 99 % to pompa...

ja chce wymienic i pompe i filtr bo juz nawet powoli zaczynam rozumiec czemu padla jak kupilem samochod za namowa znajomego nalalem do paliwa plyn czyszczacy uklad paliwowoy i chyba to badziewie namieszalo ....

pozostaje kwestia jak wyjac pompe zeby dobrac odpowiednia po odkreceniu pokrywy w bagazniku mam pompe z kostka elektryczna i dwoma wezykami poodpieciu kostki i wezykow pozostaje peirscien plastikowy ktorego nie moge w zaden sposob odkrecic

szukam sposobu na demontaz bo w sklepei widziaalem kilka typow pompy...

a jesli chodzi o filtr paliwa to gdzien on jest umieszczony?