Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jakie typ zarówki jest stosowany w włacznikach swiateł: pozycyjne+mijania, oraz przeciwmgielne przód+tył

Znalazłem w internecie tyle ze najprawdopodobnie 2szt R5 1,2W

prosze o potwierdzenie tej wiadomości.

Z góry dziękuję

Auto

E36 Compakt 95r

pozdr.

Opublikowano
r5 1,2w, ale żeby nie było tak prosto to tam są takie żarówki zintegrowane z plastikową ramką, w ASO swego czasu taka żarówka z ramką kosztowała nieco ponad 30zł (bez zniżek), ale możesz wydłubać z ramki starą żarówkę i wlutować nową albo wcisnąć, ale wtedy nie ma pewnego połączenia, u mnie po wciśnięciu nie łączyło idealnie i na wybojach żarówki mrugały
Opublikowano

ja za to wymieniłem bez problemów taką żarówkę, normalnie na wcisk i śmiga.

Zarówki w marketach na samochodowym dziale można znaleźć jakieś tesco, obi, praktiker etc.

szukam
Opublikowano

Zarówki w marketach na samochodowym dziale można znaleźć jakieś tesco, obi, praktiker etc.

I jaką zarówkę zastosowałeś? R5 1.2W?

Opublikowano

I jaką zarówkę zastosowałeś? R5 1.2W?

:mad2: obstawiam, że dał h1 55w

Opublikowano

h7 dałem bo lepsze :P +120% co bym dobrze widział guzik :)

no dokładnego oznaczenia nie pamietam ale skoro sprawdziłeś że tam jest żarówka r5 1.2w to pewnie taką dałem :)

szukam