Skocz do zawartości

Przewod pomiedzy kolektorem a serwem hamulcowym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czy na przewodziem idacym z serwo do kolektora kub odwrotnie :mrgreen: :roll2: jest dolaczony jakis drugi przewod tudziez kabel? U mnie (mniej wiecej w polowie wezyka) jest pewien element i odnioslem wrazenie, ze powinno byc cos tam podlaczone. Na pracujacym silniku czuc zasysane powietrze, fakt faktem,ze lekko ale czy tak powinno byc :?:

Jezdze Beti 318 e36 z '91 r.

Opublikowano
Na pracujacym silniku czuc zasysane powietrze, fakt faktem,ze lekko ale czy tak powinno byc :?:

No nie.

Ten przewód powinien być szczelny w 100 %.

Nie wiem tylko co powinno być podłączone do tego "elementu syczącego". :wink:

Teraz silnik może leciutko świrować z powodu fałszywego powietrza, a serwo hamulców nie ma pełnej skuteczności.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
  • Autor

Tak myslalem, tyko nadal jestem ciekaw gdzie idzie ten 3 przewod (kabel). Poczailem sobie zdjecia innych forumowiczow (to "apropo" filtra kabiny) i tam jest cos, niestety nie moglem sie juz dopatrzec co i gdzie idzie. W niektorych volkswagenach i czyms tam jeszcze jest w tym miejscu zawor zapobiegajacy powrotowi cisnienia spowrotem. Hmm, ciekawe czy to uspokoi to moj silnik, bo a jakze sa wariacje :evil: .

Silnik wkreca sie max. do 4100 RPM i czasmi jest zmulony. Uda sie go wkrecic na wieksze obroty jedynie na zimnym silniku, ale i to z bolem. Nie ma zadnych bledow na kompie, filtry tez sa dobre, uklad paliwowy i zasilajacy tez bez odchylek, rozrzad (walek, popychacze, itp.) moglby byc lepszy ale ogolnie ujdzie :D .

A po twojej wypowiedzi mam nadzieje, ze "zalatanie" zalatwi sparawe. Juz sobie wymyslilem teorie o zbyt ubogiej miszance paliwowej, itd. :mrgreen: :mrgreen: niestety, wiem, ze moge sie rozczarowac - znowu. :mad2: :mad2: :mad2:

Hamulce sa wydajne, ale... nie wiem czy powinny byc lepsze czy gorsze,bo ja ten samochod poznalem w stanie takim jaki jest. Poprostu nie mam porownania :doh: .

Niedziela nie niedziela jutr. biore sie za podstawienie drugiego przewodu :twisted: .

130rapid DZIEKI :modlitwa:

Opublikowano
  • Autor

Znowu ja. wsadzilem dzis zwykly gumowy przewod, niby jest poprawa ale tylko w dynamice i kulturze pracy silnika. Lepiej sie wkreca na obroty i ladniej pracuje na jalowym. "Blokada obrotow" pozostala :cry2: :cry2: Pod tym wzgledem jest lepiej, szczegol, ze autko potrafi zgasnac w najmniej odpowiedniej chwili, np. podczas hamowania :hand: Gdy wduszam hamulec i w tym momencie gasze motor, to pedal ham. idzie w gore. Czyzby ten zawor utrzymywal cisnienie na zgaszonym silniku :?: :doh:

Patrzylem na realoem.com i tam tez cos jest, niestety moj angielski jest za slaby i nie za bardzo rozumiem :duh: Pogadam z kolezanka, moze przetlumaczy na nasze :norty: