Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Forumowiczów!

Czy miał ktoś z Was podobny problem?

Mam problem z tylnym prawym migaczem LED w E90 320xd z 2009. Czasem działą bez zarzutu, czasem diody świecą bardzo słabo (kilka skrajnych nie świeci wcale), a komputerze pojawia się błąd oświetlenia zewnętrznego. Do tego migacze z prawej strony migają szybciej - zmniejszenie obwodu elektrycznego.

Link do zdjęcia migacza w trakcie pracy

http://zapisz.net/images/713_unnamed.jpg

Czy winna jest tylko lampa i powinienem kupić nową, czy możliwie, że problem leży gdzie indziej?

Nie chcę kupować drogiej lampy (zamiennik od 400 zł), założyć i przekonać się, że to jednak coś innego.

Proszę o radę.

Opublikowano
Uszkadzają sie diody led. Żeby to sprawdzić wystarczy przycisnąć jedną i sprawdzić czy działają wszystkie. Można wymienić wadliwą diodę, ale wiąże się to z rozklejaniem lampy, co do najprostszych nie należy. Na allegro lampy do e90 bywają w śmiesznych cenach ew. można sprawdzić czy nie były objęte akcją serwisową.
Opublikowano

Dziękuję za odpowiedzi!!!

Zgodnie z poradą kupiłem nową lampę (TYC), założyłem i wszystkie światła działają OK.

Jest tylko jeden problem - wyskakuje błąd w komputerze. Zakładam, że to z powodu nie ORI, lecz TYC.

Czy ktoś wie co z tym można zrobić?

Pozdrawiam

Opublikowano
Prawdopodobnie wystarczy wyłączyć w module FRM check danej żarówki. A tak z ciekawości, możesz wrzucić link ze zdjęciem/aukcja lampy która kupiłeś ?
Opublikowano

Ok, dzięki za podpowiedź. Spróbuję.

Link do aukcji:

http://allegro.pl/show_item.php?item=5524496705

Lampa jest firmy TYC, faktycznie zupełnie nowa. Widać delikatne różnice między ORI szczególnie od wnętrza - nieco gorsza warstwa uszczelniacza, słabszej jakości i słabiej przyklejona. Świeci bardzo ładnie, kolor też jak ORI.

Jak by ktoś chciał ORI z przepalonymi diodkami do naprawy to tanio oddam :)