Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich klubowiczow i milosnikow naszych betinek :) a ze 3 dni temu kupilem tak samo e39 z 97r 2.0 to zaczynam sie cieszyc moze nie pelnia zycia ale zaczynam... moj problemik moze wydac sie wam blachy ale mnie strasznie w k.....a a mianowicie hamulce skrzypia tak nie milosiernie ze widowisko uliczne na bank pewne :) dokladniej piszac to podczas hamowania a dokladniej przed calkowitym zatrzymaniem auta strasznie skrzypi cos, jak by sprezyna lub Bog wie co sie rozciagalo wiem ze tarcze i klocki na 100% wymiana ale martwi mnie to skrzypienie to samo jest kiedy samochod stoi i deptam na pedal :mad2:

Ogolnie samochod jest ok w czaie jazdy nie wali nic w zawieszeniu , nie ucieka na boki,luzow na kierownicy tez nie wyczowam moze poza jednym ze wspomaganie chodzi ciezej niz np w A6 ale moze to wina opon 225/65/16.

I mam jeszcze jedno pytanko nie z hamulcami zwiazane ale po podniesieniu maski obok zbiorniczka do spryskiwania szyb jest drugi mniejszy ja mam xenony oryginalne wiec mysle ze to do tego ale pytanie jest jakim plynem to zalewac :shock: aaa i poprzedni wlasciciel poradzil mi abym zamiast plynu do szyb lal wode destylowana :shock: :shock: :shock: :shock: bo on kiedys wlal inny plyn i mu przewody zatkalo, sorry ale nie lapie tematu z tym plynem.

Prosze o wyrozumialosc i pomoc

Opublikowano
Ten mały zbiornik jest od intensywnego spryskiwania(przycisk na manetce prawej),powinno się tam lać koncentrat ale jak zalejesz zwykły płyn nic sie nie stanie.A co do zapychających się spryskiwaczy to lepiej sprawdzić szczelność zbiornika do spryskiwaczy głownego,jest w nadkolu jak masz pękniete albo luźne nadkole to bedzie sie walił piach na niego.