Skocz do zawartości

Problem z automatem 330ci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuje pomocy, mam problem z automatyczną skrzynią biegów E46 330ci. Problem polega na tym że, w czasie jazdy trzy dni temu pojawiła się kontrolka informująca o awarii skrzyni biegów i wchodzi w tryb awaryjny. Podłączyłem autko do komputera KTS i pojawił się błąd:

nr 31 błąd kontroli biegów

nr 35 błąd kontroli biegów

nr 36 błąd kontroli biegów

Wymieniony został olej błąd nie jest stały, po wyłączeniu silnika i ponownym odpaleniu błąd się nie wyświetla auto jedzie normalnie.

I tu moje pytanko, czy ktoś z was może mi pomóc czym to jest spowodowane lub pokierować gdzie to naprawię. mieszkam w wawie

z góry dziękuje za pomoc

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
To w Wawie na 100% ma ktoś INPE, bo z tego KTS to te błędy nic nie mówią. BMW robi się programami tylko pod BMW, wtedy coś można się dowiedziec.

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

Opublikowano

Piszesz

Wymieniony został olej
te problemy wystąpiły po wymianie oleju ?

czy wymieniłeś olej jak już miałeś problem ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
  • Autor
nie wymieniałem wcześniej oleju :( pojechałem do serwisu BMW miałem podłączony w czasie jazdy widać było jakiś błąd tzw chwilowy polecili jeszcze raz wymienić olej :( tłumaczą że jeśli olej nie był wymieniany to ta pierwsza wymiana wypłucze zabrudzenia po drugiej wymianie błąd się pojawił ale tylko chwilowo po wyłączeniu zapłonu ginie. jest to tylko w sytuacji jazdy na D w trakcie jazdy w trybie 1,2,3,4,5 nic się nie dzieje ale to nie rozwiązuje problemu