Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Kolegów :)

A więc chce wyczyścić Przepływomierz ponieważ auto naprawdę strasznie zamula jedzie jak 2l diesel 140km :/ I teraz pytanie czy moge wyciągnąć i przeczyścić przepływomierz ponieważ czytałem ze po odkręceniu i wysunięciu listwy przepływomierza Boscha sam z siebie sie rozregulowuje sie, czy to prawda czy moge śmiało rozkręcać i czyścić ?

A jezeli faktycznie mozna bez żadnych problemów czyścić to czy stosować jakiś preparat w sprayu czy rozłożyć i przeczyścić sam czujnik ?

Opublikowano

Ja po zakupie swojego BMW tylko że 2.0d 136 czyściłem środkiem CRC Air Sensor Clean rozkręciłem go ale nie wyjmowałem wkładu i napsikałem tam do środka mniej wiecej tu : https://www.google.pl/search?q=przep%C5%82ywomierz+bmw+e46+320d&biw=1920&bih=995&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=WGOdVczWKoO_ygPM9Iu4Cg&sqi=2&ved=0CAYQ_AUoAQ#imgrc=6uuqjyHvXC88pM%3A

Polecam sprawdzić parametry INPA wcale nie musi być to przepływka, możesz też wypiąć wtyczke od przepływki i sprawdzić czy jest lepiej przy padnietej przepływce powinno być lepiej.