Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc mam taki problem ponieważ nie bardzo u mnie z niemieckim a potrzebuje znaczeń konkretnych słów.Chodzi mi o słowa:

Bremslicht

Abblendlicht

Motorol

Rucklicht

Waschwasser

Kennzeichenl.

Kuhlwasser

Występuja one przy poszczególnych diodach w komputerze który umieszczony jest na dachu,oczywiście w BMW e30 z silnikiem 2.5 litra.

Dziękuje za wszelką pomoc.

Ps.

Przepraszam jeśli pomylilem działy,ale jestem tutaj nowy i nie bardzo sie orientuje co,jak i gdzie.

Pozdrawiam Piotrek

Opublikowano

Masz tzw. Check-Control. Służy do sprawdzania poprawności pracy kilku elementów i poziomów wybranych płynów.

Bremslicht -> przepalona żarówka światła STOP lub bezpiecznik obwodu świateł hamowania.

Abblendlicht -> przepalona żarówka świateł mijania (lub bezpiecznik)

Motorol -> za niski poziom oleju w silniku

Rucklicht -> przepalona żarówka tylnego światła postojowego (lub bezpiecznik)

Waschwasser -> za niski poziom płynu w zbiorniku spryskiwacza

Kennzeichenl. -> przepalona żarówka oświetlenia tablicy rejestracyjnej (lub bezpiecznik)

Kuhlwasser -> za niski poziom płynu w układzie chłodzenia.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
Dokładnie o to chodzi na forum.A kolega 130rapid ZAWSZE udziela tak konkretnych odpowiedzi.Szkoda że na tym forum nie ma punktów za trafne zdiagnozowanie usterki/pomoc.Napewno byłby w czołówce.U mnie ma za to szacunek od dawna.Serdecznie pozdrawiam