Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć, wczoraj spalił mi się lewy bi-xenon, mógłby mi ktoś wytłumaczyć co mam wymienić? Patrzę na allegro i jest tego masa, za 10 zł jak i za 400 (pierwszy raz mam bi-xenony i trochę lewy jestem w tych żarnikach ;x)... Tak samo typ, w tym modelu jest D2S czy D1S? Poleci mi ktoś coś sprawdzonego? Pozdrawiam
Opublikowano

Przede wszystkim trzeba zlokalizować co poszło dokładnie , Przetwornica link tu :

http://allegro.pl/nowa-przetwornica-lampy-xenon-bmw-e92-e93-2006-10-i5427097268.html

czy tez żarówka D1S z pierścionkiem

Jesli kolega sobie nie poradzi zaprasza do naszej siedziby Cerekwica ul szamotulska 20 koło Poznania tel 518505765 , jesli jeszcze w czymś pomóc prosze pisać

Reflektory Samochodowe-SpawaniePlastików
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam podłączam się do tematu , spalił mi się lewy bi ksenon ( ringi normalnie świecą ) do tego zaparowała lampa ...

I tutaj moje pytanie czy jak kupie żarnik i wymienie to nie będzie się różnił kolor/odcień względem prawego żarnika ? Czy lepiej wymienić jeden i drugi ?

Opublikowano
Witam podłączam się do tematu , spalił mi się lewy bi ksenon ( ringi normalnie świecą ) do tego zaparowała lampa ...

I tutaj moje pytanie czy jak kupie żarnik i wymienie to nie będzie się różnił kolor/odcień względem prawego żarnika ? Czy lepiej wymienić jeden i drugi ?

Zaleca się wymienić też i drugą stronę bo będzie różnica w barwie, rzadko się zdarza, że po wymianie jednego świecą dwa jednakowo. Do tego nowy żarnik potrzebuje kilkadziesiąt godzin na rozświetlenie, czyli jego barwa ulegnie zmianie na lepsze.