Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
co moze byc przyczyna drgajacej galki zmiany biegow, drga ona na 2 gim biegu i to tylko podczas przyspieszania, jesli jade jednostajna predkoscia albo hamuje biegiem, to wszytsko jest ok.
Opublikowano

Poduszki zespołu napędowego.

A najpewniej ta (lub te) pod skrzynią biegów.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
dodam tez ze troche ciezko mi biegi wchodza, i jescze jedne mam objaw a mianowicie w zime jak na nizmnym silniku jadac wbijalem 5tke, to potem jak wrzucalem na luz to galka zostawala w pozycji wbijania 5tego biego czyli na maxa w prawa strone, jak silnik sie rozgrzal to juz wracala do pozycji srodkowej, co to moze byc? olej w skrzyni do wymiany czy co?
Opublikowano
dodam tez ze troche ciezko mi biegi wchodza, i jescze jedne mam objaw a mianowicie w zime jak na nizmnym silniku jadac wbijalem 5tke, to potem jak wrzucalem na luz to galka zostawala w pozycji wbijania 5tego biego czyli na maxa w prawa strone, jak silnik sie rozgrzal to juz wracala do pozycji srodkowej, co to moze byc? olej w skrzyni do wymiany czy co?

Te dodatkowe objawy (zwłaszcza ciężko wchodzące biegi) tylko mnie utwierdzają, że warto przejrzeć poduszkę podpierającą skrzynię. Jeżeli używasz samochodu ekstremalnie, choćby tylko od czasu do czasu, to zawieszenie zespołu napędowego mocno wtedy obrywa.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).