Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , posiadam BMW E30 88r 2,7 Eta

chce zrobić sobie z tego mały driftowóz na weekendy i teraz mam pytanie

Jaki silnik byście polecili, nie potrzebuje nie wiadomo jakiej mocy , ale na 3 biegu przydało by sie żeby mielił.

zastanawiałem sie na 3,0 , 2,8 .2.5 i sam nie wiem co wybrać.

W aucie mam zawieszenie Bilstein lekki obniżone i utwardzone w tamtym sezonie założone musi jeszcze trochę pojeździć zanim będzie gwint .

hamulce oryginalne tez w tamtym sezonie kompletne nowe założone tez jeszcze musi zostac

dyfer 3,64

szperza 50 % tez wszystko nowe

no i teoretycznie został mi tylko silnik bo obezna moc nie zadowala .

Raczej nie chce tego uturbic bo ta beda znów duze wydadki

Zostało mi jeszcze około 6,000zł budżetu i to chciał bym zainwestować w SERCE .

Co doradzicie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Najlepiej m50b25 i dyfer 4,1 . Moc 190 i do tego krótkie przełozenie (v-maks ok 210) dają porządną frajdę w drifcie. Spokojnie na 3 lata bokami.

Do tego wyrzuć wrzystko co się da, zejedziesz z wage poniżej 1 tony.

PZDR>

Opublikowano

A w razie czego to można by dodać opis auta i galerię fotek w dziale " nasze samochody".

Kriss- na 4.1 vmax=180 km/h - sprawdzone organoleptycznie :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Hmmm powiadasz ze ta skrzynai z m50 jest tak krótka? Moze i tak. Grunt że w tym mostem to przyśpieszenie jest dobre :D

PZDR>

Opublikowano (edytowane)

Predkość do 180 w zupełności starczy zastanawiam sie tylko jaki ten silnik , bo fura stoi kasa jest a nie wiadomo co by było najbardziej optymalne do kupienia .

Podpowiedzcie jaki silnik byście wy polecili Juz tylko M50B25 czy M52B28

Edytowane przez Kornas_90
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

M50b28 nigdy nie było takiego silnika. M50 były b20,b25 a m52 były b20 b25 i b28. Najlepszy do zabawy, pałowania upalania to m50b25. CZemu?? Jest masa stron na tym forum na ten temat. Starczy poczytać :D

PZDR>