Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam e61 3.0d 218ps

pytanie moje na temat wymiany oleju, gdyż ostatnio wymieniłem olej i kasowałem inspekcje na desce rozdzielczej i wskoczyla wartość w idrivie 30 000km nie chce mi się wierzyc żeby co 30tys wymiana oleju była.

Autko posiadam od niedawna i chciałem zapytać o cochodzi...czy ewentualnie za pomocą kompa idzie zmienić ta wartość żeby mi przypomnalo co 10 bądź 15tys km.

pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak jest,30tys.W moim jest 25tys. a wymieniam co około 15tys.

Ja nigdy nie myślałem o takiej ingerencji w komputer.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam posiadam e61 3.0d 218ps

pytanie moje na temat wymiany oleju, gdyż ostatnio wymieniłem olej i kasowałem inspekcje na desce rozdzielczej i wskoczyla wartość w idrivie 30 000km nie chce mi się wierzyc żeby co 30tys wymiana oleju była.

Autko posiadam od niedawna i chciałem zapytać o cochodzi...czy ewentualnie za pomocą kompa idzie zmienić ta wartość żeby mi przypomnalo co 10 bądź 15tys km.

pozdrawiam

Komputer przyspieszy odliczanie inspekcji jeśli będziesz użytkował samochód w trybie mieszanym (trasy/miasto).

PS. Osobiście nie zwracam uwagi na inspekcję tylko wymieniam olej max co 15 kkm lub co 1 rok.