Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy pompka do spryskiwaczy szyb przednich i tylnych oraz spryskiwacz świateł obsługuje ta sama pompka ?

Mam taki problem że spryskuje mi szybę tylną ale już przedniej nie, spryskiwanie świateł działa. Przewody do spryskiwania przedniej szyby nie są zapchane.

I tak przy okazji ile kosztuje taka pompka?

pozdrawiam

Opublikowano

hmmm 3 pompki czyli:

1) Jedna do przedniej szyby

2) druga do tylnej szyby

3) trzecia do spryskania przednich reflektorów

dobrze myślę ?

i teraz znalezłem coś takiego jeżeli dobrze myślę jest ona do przedniej szyby: Pompka spryskiwacza FEBI 26495

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Poszukaj najpierw na realoem pod swoj nr. VIN tak bedziesz miec pewnosc ze to co kupisz bedzie tez pasowalo.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Jak wyjmiesz pompkę ze zbiorniczka wyjmij tez gumowa uszczelkę w którą wchodzi pompka.

Jest tam filterek (sitko). Często się to zapycha.

Mialem już kilka takich przypadków. Miedzy innymi w 3 series, X1, X5....

Opublikowano
U mnie z kolei spryskiwacze działają oprócz reflektora - tego po prawej stronie (pasażera). Dysza się nie wysuwa. Lewy działa normalnie. Nic nie cieknie. Przepychałem delikatnie dyszę cienkim drucikiem ale nic to nie dało. Cóż to może być?

-------------------

Artur

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pewnie dysza padła i nie otwiera się mimo ciśnienia.

Możesz rozebrać i sprawdzić (nie wiem jak bo nie robiłem :D )

albo się po prostu zacięła albo masz zapchany szlauch tak że ciśnienie nie dochodzi.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Pewnie dysza padła i nie otwiera się mimo ciśnienia.

Możesz rozebrać i sprawdzić (nie wiem jak bo nie robiłem :D )

albo się po prostu zacięła albo masz zapchany szlauch tak że ciśnienie nie dochodzi.

Dzięki. Bez rozbiórki się nie obędzie pewnie.

-------------------

Artur

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Sprawdź najpierw czy górna obudowa nie chaczy, mogła się lekko przekręcić i dla tego się nie rusza.

Następnie psiknij trochę spreyu sylikonowego.

Demontaż spryskiwacza powinien byc możliwy bez zdjęcia zderzaka. Podnieść przód, zdjąć dolną obudowę i z odrobiną sczczescia wszędzie dojdziesz :)

Edytowane przez speed1211

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Sprawdź najpierw czy górna obudowa nie chaczy, mogła się lekko przekręcić i dla tego się nie rusza.

Następnie piknik trochę spreyu sylikonowego.

Demontaż powinien bycmozliwy bez zdjęcia zderzaka. Podnieść przód, zdjąć dolną obudowę i z odrobiną sczczescia wszędzie dojdziesz :)

Recznie mogę wysunąć dyszę spryskiwacza ciągnąc za jej końcówkę. Po puszczeniu wraca na swoje miejsce, nie odstaje też od zderzaka. Ale przy uruchamianiu sprysku nie wysuwa się.

-------------------

Artur

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
No to bym stawiał na zapchaną albo zagietą rurkę.

Już jakiś czas temu rozebrałem i rurka była zagięta i to na całe szczęście, bo po wyprostowaniu spryskiwacz zaczął delikatnie przeciekać (zimą ub roku zamarzł mi płyn i pewnie go roz...ło :evil: ). Na wiosnę wymienię przy okazji wymiany kół na letnie. Macie jakieś wskazówki, jaki zamontować? Widziałem na allegro zamienniki po ok 115zł. Montował ktoś?

-------------------

Artur