Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Na początku jako iż to jest mój pierwszy post trzeba się przywitać z wszystkimi użytkownikami tego forum, więc Witam!

Przejdźmy do rzeczy, otóż gdy pierwszy raz w wieku 10 lat zobaczyłem E30'tke wiedziałem już, że to auto, które będę chciał mieć do końca życia, za każdym razem od tego razu gdy spotykam to auto po prostu dreszcze mnie przechodzą, jest piękne 13/10. Za około 2 miesiące zacząłbym już oglądać e30'tki i jak trafi się jakaś sztuka to biorę. Od razu mówię, że ta beemka ani razu nie poleci bokiem, oraz ani razu nie będzie miała 'palonego lacza' - nie rajcuje mnie to, to auto to kult.

Autko miałoby służyć do 'jazdy z dumą'. Raz na jakiś czas, więc koszty paliwa itp. myślę, że można wykluczyć. Co do samych napraw to nie będzie z tym raczej problemu, mam mnóstwo zaprzyjaźnionych mechaników, oraz sam kopię w autach.

Interesuje mnie model z silnikiem 2,5l z tego co się nie mylę 325i (170 czy też 173km), wersja cabrio/coupe.

Chciałbym go utrzymać w stanie jak najbardziej przypominającym oryginalny, więc nie będę nic ruszał poza dwoma modyfikacjami.

a) Z przodu dokładka zderzaka - która wygląda bosko :D

b) Felgi - i tutaj pojawiają się moje pytania, chciałbym mieć obowiązkowo felgi o nazwie BBS RS 16', z wszystkim już się zaznajomiłem, ale nadal kwestią, o której nic nie wiem są oznaczenia 4x100, 4x125 - mógłby ktoś mi wytłumaczyć o co w tym chodzi ? Dać jakiś artykuł, ewentualnie sam wytłumaczyć, będę wam ogromnie wdzięczny

Co do 'gleby' to na razie nie mam w planach, chyba, że da urok temu pojazdowi.

Jeżeli miałbym jeszcze jakieś pytania to będę pytał tutaj, liczę na pozytywny odzew, bo posty typu 'kolejny chce katować e30' możecie sobie na starcie odpuścić

Pozdrawiam!

Edytowane przez IloveBMW:)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Można jakieś dystanse, tylko po co kombinować skoro wybór felg 4x100 jest ogromny spokojnie sobie coś wybierzesz.

PZDR>

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Hmmm raczej nie. Dystans do felg. Musisz znać rostaw oryginalnej piastym nowych felg oraz średnicę otworu centrującego.

Na alegro jest tego z pigułe :D

PZDR>