Skocz do zawartości

Podswietlenie Nog Kierowcy i pasazera,lampka na podsufitce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki problem ze kilka lat temu zakupilem bunie i teraz sie skaplem ze ma podswietlanie nog(brakuje od strony pasazera wisi tylko kosta-zakupie na allegro oslone z lampka koszt okolo 50zł),lampka podswietlania nog kierowcy niedziala:(sprawdzilem bezpieczniki odpowiedzialne za swiatlo wew i jest ok zarowka C5W tez ok,pozatym niedziala srodkowa zarowka(niespalona) na"podsufitce",obie po bokach dzialaja(na podsufitce sa 3 zarowki 6w na wcisk z plaskim koncem).Jak do tego dalej sie zabrac?rozebralem schowek kierowcy,schowek pasazera i panel z popielniczka itd. kabel od kierowcy kombinowany tak ze niemam pojecia gdzie wedruje :duh:,po stronie pasazera kable od podswietlania nog ok pod kolor czerw-nieb i brazowy((przemiescilem klosz podswietlania nog ze strony kierowcy i podpiolem pod kostke od podswietlania nog pasazera i tez lipa) .Prosze o pomoc.Konkretnie chodzi mi oto czemu srodkowa zarowka na podsofitce niedziala i swiatlo podswietlania nog kierowcy i pasazera czy te rzeczy maja ze soba zwiazek???Co moze byc przyczyna
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Problem rozwiazany modul komfort uszkodzony(processor nadpalony dokladnie 3 nóżki) :duh:
Opublikowano
Miałem ten sam problem, i uszkodził się tak samo, ale pamiętaj nie stało się to bez powodu i za 2 dni możesz moduł komfortu kupować po raz drugi. Najpierw usuń przyczynę, którą jest zwarcie - nie wybija bezpiecznika tylko pali moduł komfortu w pierwszej kolejności. Także sprawdź najpierw kable bo na pewno z nimi jest coś nie tak, nie jest winny sam GM5. Jeżeli ktoś coś grzebał łatwo jest przyciąć kable w słupku pasażera przednim, tam lecą kable od lampki. Składając osłonę słupka łatwo jest przygnieść kabel zatrzaskami lub przeciąć śrubami
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Siema juz 2 tyg smiga jak fabryka nakazala,ja juz kupilem z nadpalonym processorem :evil: ale co tam naprawilem przekodowalem i hula :)mozliwe ze masz racje ale w moim przypadku chyba kable sa oki pozdro