Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

posiadam bmw e46 316ti 1.8 115km N42 w aucie jest brak mocy brałem pod uwage wiele rzeczy po czym pojechałem na diagnostyke wyszły mi 2 błedy:

2850 "Vanos czujnik sterowania"

2852 "czujnik referencyjny"

te nazwy usłyszałem po diagnostyce jak i nr,usłyszałem ze własnie te czujniki lub "walki" jak je nazwano moga być przyczyna braku mocy,podpowiedziano mi zeby je wymontowac i podpiac na "sztywno" do akmulatora na "krotko" i sprawdzic czy działaja jesli tak to wymiennic czujniki. nie znam sie na elektronice niestety wiec prosze o porade co zrobic czy sprawdzic to wszystko i jak? czy nieda sie sprawdzic i tylko wymiana? i czy to moze byc przyczyna braku mocy? poniżej zdjecie o co chodzi(oczywiscie to na czerwono):

http://img708.imageshack.us/img708/6925/002dr9.jpg

Opublikowano
Zobacz pod maskownica cewek czy wszystko jest podlaczone? Jedz do innego mechanika... skad jestes?

Naprawy po sąsiedzku BMW E46 - Lubin dolnyśląsk

wymiany elementów zawieszenia, układu hamulcowego, elektryka, doposazenia, diagnostyka

Opublikowano
tak wszystko ok patrzałem juz,wiec to nie wina tych elektro zaworów? mozna je wyjac bez problemu? i jakos sprawdzic czy nieda rady? jestem z śląskiego
Opublikowano
Na tych elektrozaworach sa oringi które zresztą często są przyczyną pocenia i wycieków z tych elektrozaworów. Ale nie wykluczone jest że skurczony i nieszczelny może być także oring w środku przez co ciśnienie nie jest wystarczające do zmiany kąta. Warto spróbować bo koszt niewielki i robota w zasadzie żadna.