Skocz do zawartości

Na zimnym pracuje nierówno w czasie jazdy !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zawsze z rana kiedy odpala auto niby wszystko jest ok jadę i kiedy dodaje gazu to on tak jak by przerywał.

Zmieniłem już świece i dalej to samo (...).

www.7er.pl > BMW7 Klub Polska
Opublikowano
Witam, może do układu paliwowego dostaje się powietrze, spowodowane nieszczelnościami w układzie i trochę to trwa zanim je przegoni, sprawdź czy nie ma gdzieś wycieków paliwka.

marzenie : E34 M5

http://img266.imageshack.us/img266/9927/540podpisnj4.jpg

Opublikowano
Bo to nie musi być wina świec. Ja obstawiam gumowe fajki od cewek lub którąś cewkę. Oglądnij dokładnie te fajki.
Opublikowano
Zawsze z rana kiedy odpala auto niby wszystko jest ok jadę i kiedy dodaje gazu to on tak jak by przerywał.

Zmieniłem już świece i dalej to samo (...).

Najpierw "odpowiedz sobie na jedno, za..jebiscie, ale to za..jebiscie wazne pytanie:" Czy jak go zgasisz i postoi ale nie wystygnie zupelnie, to tez sa problemy, czy tylko po zupelnym ostygnieciu? Wady doplywu paliwa zwykle ujawniaja sie przy kazdym odpaleniu nawet po krotszym postoju. Wady cewek, jak silnik jest zimny a powietrze najlepiej wilgotne.

Podobnie moglby sie zachowywac jakbys zatankowal kiepskie paliwo i filtr sie przypchal.

Galen

Opublikowano
a ja mam podobnie ale to zazwyczaj po długim postoju ponad 5 godzin.Klepie nierównop pracuje.dodaje gazu dłąwi sie ..po przejechaniu 800 metrów jest już ok wycisza sie i już sie nie dławi objawy na benz i gaźie tak samo...co to co to ? - życie?
kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5
Opublikowano
Czy jak go zgasisz i postoi ale nie wystygnie zupelnie, to tez sa problemy, czy tylko po zupelnym ostygnieciu?

Tylko po całkowitym ostygnięciu najczęściej z rana.

Opublikowano

Znam przyczyne !!

Cewki - ok , świece - ok za to styki w czarnej skrzynce - "krank". Trzeba było wymienić kostke nie wiem dokładnie jaką bo tym już mechanik się zajął. Jak się tą wtyczkę wyciągnie to silnik gaśnie a już kiedyś miałem z nią problem to WD40 ratowało jej życie.