Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam dziwny problem u siebie w aucie. Zauważyłwm jak jechałem w trasie, ustawiłem tempomat na 160km/h (w Niemczech) to jest około 3,5 tyś. obrotów. I przy przeciążeniu pojawiało się takie brzęczenie. Takie brzęczenie występuję u mnie po 3,5 tyś obrotów i w momeńcie przeciązenia auta, czyli jazdy naprzykład pod górkę. Może ktoś miał coś podobnego? Nagrałem mały filmik z tym zjawiskiem: https://youtu.be/N2ui3tfjwYY

Dzijękuję z górę za pomoc. Pozdrawiam D.

Opublikowano
Nic raczej nie wniosę do tematu ale powiedz mi: Kto normalny w tyczh czasach wrzuca na YT filmiki w tak tragicznej jakości i to jeszcze w 240p? Boże widzisz a nie grzmisz.
Opublikowano
Chodziło mi bardziej o dzwięk, a nie o wygląd zegarów. Nagrałem telefonem, a że taka jakość była to sorry. A na dodatek to wideo nie pubiczne.
Opublikowano
mnie też nie chodziło o wygląd zegarów, mówiąc o jakości nie miałem na myśli 240p wideo ale głównie dźwięk. Z filmiku ledwo co można ogarnąć w tak tragicznej jakości ale mi to wygląda jak dźwięk wydechu ktory wpada w wibracje
Opublikowano
razej nie, zapewne spadł z któregoś z mocowań lub lekko się przesunął. Trzeba wejść pod auto i pobujac mocno wydechem na wszystkie strony i zobaczyć czy o coś sięnie obija, moim zdaniem ewidentnie jakaś duża część wpada w wibrację.
Opublikowano
U mnie kiedys też delikatne brzęczenie pojawiało się przy podjeżdzaniu pod górkę, takie same okoliczności jak u Ciebie i okazało się , że plastikowa pokrywa silnika nie była prawidłowo założona i delikatnie wibrowała, wystarczyło poprawić i była cisza, a już prawie zamówiłem nowe sprzęgło;)
E91 318d 2007r
Opublikowano
razej nie, zapewne spadł z któregoś z mocowań lub lekko się przesunął. Trzeba wejść pod auto i pobujac mocno wydechem na wszystkie strony i zobaczyć czy o coś sięnie obija, moim zdaniem ewidentnie jakaś duża część wpada w wibrację.

dziękuje, zajrze pod spód i zobaczę

U mnie kiedys też delikatne brzęczenie pojawiało się przy podjeżdzaniu pod górkę, takie same okoliczności jak u Ciebie i okazało się , że plastikowa pokrywa silnika nie była prawidłowo założona i delikatnie wibrowała, wystarczyło poprawić i była cisza, a już prawie zamówiłem nowe sprzęgło;)

róqnierz zobaczę, może jedna to, dziękuję