Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam następujący problem. Zacznę od tego ze 4 miesiące temu robiłem remont silnika ( wymiana uszczelki głowicy + głowica poprzednia miała 3 pęknięcia ) auto ma moc nie ubywa płynu nie przegrzewa się ale wyrzuca olej przez bagnet gdy szybko ruszam albo jadę powyżej 80km/h ... mechanik stwierdził że to wina katalizatora żeby go wywalic. Dziś go wyciąłem efekt jakiś jest bo lepiej odpala i wcześniej trochę nierówno chodził. Ktoś jest w stanie pomoc co może być przyczyną ? Dodam jeszcze ze zauważyłem lecący dym jak odkręcę korek wlewu oleju.
Opublikowano
Odmy jako takiej w tym silniku nie ma, ale jest taka siatka metalowa pod pokrywą zaworów która spełnia rolę odpowietrzenia, jeśli podczas remontu pominąłeś to ustrojstwo, warto zdjąć pokrywę i wyczyścić, może to być przyczyną tego problemu. Dodatkowo gdy ta siatka jest zapchana wypycha również olej pod korkiem oleju.

BMW - Bardzo Mądry Wybór ;-)

http://forum-lines.ru/rez/ab278744.gif

Opublikowano
Czyścilem ta metalowa siatkę była trochę zawalony olejem wszystko elegancko wyczyścilem i zmontowalem ale też takie pytanie czy po stronie filtra powietrza jak go zdejmie to widać w pokrywie zaworow taki mały otworek s którego sączy się olej jak rozbieralem ja to widać ze to idzie od tej siatki i pytanie czy tam coś powinno być jakiś przewód który odprowadza ten olej czy jak ?