Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam do Was pytanie bo nie mogę znaleźć albo nie potrafię szukać :mad2: Czy fotele z Anglika pasują bez problemy do wersji prawostronnej? Wiadomo że wizualnie to samo ale głównie chodzi mi o elektronikę we fotelach przednich, czujnik obecności pasażera itp. Czy trzeba coś modyfikować ?

Dziękuję za rzeczowe odpowiedzi.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mata zajętości fotela pasażera jest oczywiście po drugiej stronie, bo tam właśnie w angliku siedzi pasażer. Matę można przełożyć, mimo, że jest klejona do gąbki fotela.

Nie wiem, jak z modułem, pewnie też bez większych problemów.

Opublikowano

Dziękuję za odpowiedź, poszukałem dłużej i znalazłem info na temat tej maty.

Ale teraz zrodziło się kolejne pytanie w katalogu nie ma różnicy to czy zatem jest możliwość zamiany całych siedzisk ?

Może któryś z kolegów już coś takiego robił ?

Opublikowano

Osobiście jak zobaczyłem ile roboty jest z przełożenie maty/siedzisk w sportach opuściłem i dałem emulator. Gąbka i tapicerka mają swoje lata, łatwo jest uszkodzić, szczególnie gąbkę, która łatwo się łamie i kruszy. Może w zwykłych fotelach jest łatwiej.

Dodatkowo jeśli są elektryczne z pamięcią należy przełożyć silniczki i wiązkę.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dziękuję za odpowiedzi.

Foteli szukam cały czas, nie mogę się ze swoich pozbyć pewnych zapachów.

Mam jeszcze jedno pytanie, czy robił ktoś przekładkę foteli z kanapą dzieloną opuszczanym oparciem, do modelu z oparciem stałym(blacha). Jest to w ogóle możliwe ?

Dziękuję za odpowiedzi.