Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam . Mój problem polega na tym, że w mojej 6tce po odpaleniu silnika , czy to na ciepłym czy zimnym odrazu załącza się wentylator na pełnych obrotach . Z tego co się orientuje w naszych samochodach , jest tylko jeden wentylator - ten sam od chłodnicy i klimatyzacji . Klimatyzacjia nie działa . Czy to może miec jakieś powiązanie ? Na komputerze nie ma żadnych błędów . Czy winowajcą ,może byc sterownik wentylatora ? da się to jakoś sprawdzic ?
Opublikowano
........Jasne ze tak o ile ktoś zwrócił uwagę na wartości jakie wskazują. Rozumiem, że objaw wystąpił od tak sobie? Samochód nie został kupiony z tym problemem, nie było stłuczki itd. to w następnym. Kolejności podejrzewałem sterownik wentylatora.
Opublikowano
Samochód kupiłem z tym problemem, jednak nie miał on żadnego poważnego wypadku - jest w stanie idealnym , wszystko na swoim miejscu , tylko ten wentylator i nie działająca klima - podobno była napełniana czynnikiem jednak nic to nie dało.Kompresor nie zatarty . Też podejrzewam sterownik wentylatora , jednak najpierw spróbowałem tutaj napisac , bo może sie okazac że kupie wentylator za 500zł a okaże się to jakaś inna pierdoła :)
Opublikowano
Witam tez tak miałem uwalony był sterownik wentylatora , klima nie działała. Wyjmij sterownik i zobacz czy przy kablach wchodzących do sterownika nie ma zielonego nalotu, jak jest to rozkręć sterownik wydłub takie coś w podobne do silikonu ,wyczyść i przylutuj styki i będzie ok. Mi się tak udało zrobić , ale może tez być spalony wtedy d..a :) Poszukaj tematu naprawa sterownika , tam są zdjęcia.Pozdrawiam
Opublikowano
Witam winowajcą okazał się czujnik klimatyzacji ( pokazywał -2.5bar) .Dziękuje za wszystkie porady porady . Pozdrawiam