Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ponieważ jestem nowym użytkownikiem forum chciałbym, wszystkich serdecznie powitać,

do tej pory dzielnie radziłem sobie z wszystkimi usterkami w moim aucie przy pomocy

Waszych porad na forum lecz zmuszony jestem prosić o pomoc.

Mianowicie ostatnio jadąc niedługi odcinek nagle zaświeciła się kontrolka check engine

i auto zaczęło dziwnie pracować, spadek mocy, trzęsienie silnika, nieco podwyższony dźwięk

pracy silnika. Na następny dzień auto odpaliłem i wszystko jest ok...co prawda przejechałem tylko 20km

do i z pracy ale wydaje się ze problem znikł, jedynym niepokojącym syndromem jest delikatne drganie przy przyspieszaniu.

W związku z powyższym problemem mam pytanko, czy ktoś miał podobny problem ewentualnie czy

można obstawiać coś w ciemno?

Ewentualnie czy jest jakiś forumowicz z okolic Rudy Sl który mógłby zczytać błąd

(oczywiście za odpłatą alkoholową :lol: lub pieniężną) lub polecić jakiś dobry warsztat?

Moje drugie pytanie to czy możecie polecić kogoś od pilotów z centralnego zamka ze śląska

ponieważ rozbierałem już sam piloty, dawałem elektronikom i nadal mam problemy z otwieraniem,

10 razy pilot działa a 10 nie :)

Ps z góry dziękuje za pomoc :)

Opublikowano
Kuli do wróżb nie mamy, mógł Ci wypaść zapłon, może czujnik wałka dolotowego lub wydechowego, a może przyszła pora na wałek mimośrodowy? Sam widzisz opcji jest kilka, albo kupujesz nam kulę i wróżymy, albo podpinasz pod kompa i czytasz, przy czym tą ostatnią usterkę nie tak łatwo zdiagnozować :P