Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wymieniłem uszkodzony napęd MK3 na używany jednak sprawny i po tym zabiegu nie ma w komputerze webasto, które wcześniej było, teraz jest jedynie przewietrzanie. Czy można to w jakiś prosty sposób przywrócić ?

Mam wrażenie że silnik teraz potrzebuje więcej czasu żeby dojść do właściwej temperatury.

Pozdrawiam Wojtek

Opublikowano

Można chyba w programie DIS lub NCS zakodować Webasto.

Do tego będziesz potrzebował złącze diagnostyczne (interfejs) kompatybilne z którymś z tych programów (na necie cena ok. 60 zł) i laptopa.

W necie powinieneś znaleźć instrukcję jak to zrobić, nawet na forum gdzieś pewnie jest.

A jak nie chcesz się bawić to podjechać do kogoś kto ogarnia takie rzeczy ;)

EDIT:

viewtopic.php?f=97&t=94211

Opublikowano

Czyli jednak muszę kogoś szukać kto to ogarnia bo nie mam ani laptopa ani złącza :(

W każdym razie dzięki za konkretną odpowiedź.

Opublikowano

Napisz skąd jesteś, popatrz po tematach, czy ktoś z Twoich rejonów się udziela i popytaj ;)

Z tego co mi się wydaję nie jest to jakiś skomplikowany zabieg więc nie daj z siebie zedrzeć 200 jakiemuś elektronikowi ;)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie ktoś w okolicy kto wie na czym rzecz polega ...?????

Może ktoś pomoże oczywiście zapłacę jeśli trzeba będzie ;)

Pozdrawiam