Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lektura.

viewtopic.php?f=68&t=120678

Witam !! , mam problem z dolną zasuwą szyberdachu i ogólnie z regulacją , a mianowicie :

oddawałem do tapicera środek auta, rozebrałem wszystko i przy okazji wyczyściłem cały szyber włącznie z pająkiem , teraz po złożeniu szyber działa prawidłowo ale jak otworzy się do końca i jak już chce się go zamknąć to nie zabiera ze sobą dolnej zasuwy tej na której jest tapicerka.

kolejna rzecz jest taka , że jak już szyber jest w pozycji zamkniętej to nie wiem jak mam ustawić punkt zerowy na silniczku, niby są na jednym ząbku wypustka na drugim wgłębienie, ustawiałem tak ale jest jeden problem, w pewnym momencie szyber otwiera się kawałek tak jakby był w pozycji zamkniętej ale jest z przodu otwarty, a co najgorsze to wysuwa się na tyle, że dolną pokrywę prawie wypycha poza całe mocowania...

Opublikowano
Temat do zamknięcia, problem rozwiązany , info dla potomnych, w kanałach szyn są wycięte otwory , jeśli górna pokrywa z pałąkiem nie wskoczy w szynę to dolna zasuwa nie wróci :) , trzeba podgiąć lekko kanaliki w których ma zaskoczyć pałąk :)