Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, xenony w mojej e46 świecą bardzo słabo, w nocy na przeciwmgielnych więcej było widać niż na xenonach. Więc poszukałem trochę i okazało się że mam lampy ZKW (sprawdzone) oraz wypalone odbłyśniki... Na Allegro znalazłem już lampy AL z osprzętem ale teraz mam pytanie na które odpowiedzi nie znalazłem, czy przy zmianie lamp z ZKW na AL trzeba coś przerabiać/ dokupywać / zmieniać oprócz przetwornic i cewek? Jak wygląda sprawa z np. spryskiwaczami lamp? Z góry dziękuję, Pozdrawiam. :)
Opublikowano
W moim mam prawą z AL a lewą ZKW ;) Kupujesz kompletną lampę więc jeżeli chodzi o podłączenie to wszystko jest identyczne, ślizgi ze spryskiwaczami także :)
Opublikowano

generalnie nie ma najmniejszego sensu regenerowanie odbłyśników, kasa wyrzucona w błoto

lepiej kupic nowe, jeszcze lepiej metalowe

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

dokładnie tak, zakupić soczewki bi-xenon metalowe , takowe akurat posiadamy , jesli masz problem z wymiane lub temat cię przerasta zapraszam do naszej siedziby firmy Koło Poznania, wymienimy soczewki i odświeżymy środek + spolerujemy reflektory przód i różnica bagatelna ,

Z racji że kupując drugi zestaw xenonów nie mamy pewności ze i one nie będa miały wypalone odbłyśniki soczewek, co za tym idzie ? zapłacisz raz i co prawda mniej i masz pewność że będzie to świeciło , druga strona medalu dostajesz jeszcze na to gwarancje , Więc co tu duzo mówić sam wybierzesz ,

Reflektory Samochodowe-SpawaniePlastików