Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W styczniu kupiłem swoje E87 118D 122KM 2006r. Moja jedynka nie zawsze chce współpracować, jest kilka problemów z którymi od dłuższego czasu mam problem a mianowicie :

1. Po przejechaniu paru km mam problem z odpaleniem auta. Po wciśnięciu przycisku start/stop włącza sie zapłon ale rozrusznik nie kręci(dzieje sie to tylko kiedy silnik jest ciepły, na zimnym nie ma takiego problemu)słychać tylko jakby zadziałał jakiś przekaźnik i tyle! Po jakimś czasie (jak już ślinik wystygnie - tak mi sie zdaje) auto odpala normalnie. Nie wiem co może być przyczyną. Dodam ze akumulator jest nowy, rozrusznik po remoncie(elektromagnes + automat)

2. Po zatankowaniu mojej jedynki do pełna wskaźnik paliwa staje miedzy 3/4 a full. Pływaki są dobre(były sprawdzane)

Bardzo proszę o pomoc, jakieś sugestie co może być winne.

Opublikowano
Nikt nie miał takich problemów z autem? Bardzo proszę o jakąś pomoc. Skacze od mechanika do mechanika i żaden nie dał rady rozwiązać mojego problemu jak narazie
Opublikowano

Zamiast skakac od mechanika do mechanika zacznij skakac od elektryka do elektryka :)

Masz cos zepsute z elektryka.

Ja na twoim miejscu kupilbym drugi rozrusznik na allegro bo kosztuje jakies 70-100zl i wykluczyl bym grzebanie przy starym zakladajac oryginal.

Od razu mozesz tez kupic drugi przekaznik odpowiedzialny za rozruch.

http://allegro.pl/rozrusznik-m47-starter-bmw-1-e87-2-0d-118d-06r-i5090300035.html

MADE IN PRL