Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Korzystajac z ladnej pogody i chwili czasu podjechalem na myjnie samoobslugowa umyc auto zonie. Zabrałem ze sobą butelke litrowa plynu do mycia felg i spryskalem je aby usunac osad z klockow. Po umyciu preparat wlozylem do bagaznika po prawej stronie gdzie sa narzedzia ( nad akumulatorem). Po przejechaniu ok 100m pojawil mi sie komunikat " Błąd bezpieczeństwa biernego...blablabla"...dojechalem do domu i jak otworzylem bagaznik zauwazylem ze wylal mi sie preparat ( ok 700ml) prosto na akumulator.... Otworzylem bagaznik i niech sie suszy. Czy to moze byc problemem, ze wystapil blad? Zalal np. kleme pirotechniczna. Czy wobec powyzszego czekac az wyschnie i blad zniknie czy tez czekac az wyschnie i jechac do serwisu...dzieki za pomoc

• Członkowie klubu
Opublikowano

Poczekaj aż rozlana ciecz odparuje. Następnie podjedź na wykasowanie błędu.

Błędy dot. bezpieczeństwa biernego same się nie wykasują :) nawet jeśli usterka już nie występuje.

Konieczne jest wykasowanie błędu urządzeniem diagnostycznym.

Opublikowano
Dzieki za odpowiedz. Własnie bylem w serwisie. Wykasowali błąd. Powodem było zwarcie, które było spowodowane rozlaną cieczą na akumulator.