Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam. Od jakiegoś czasu mam dziwne stuki na prostych kołach przy minimalnym ruszaniu kierownicą. Byłem z tym u mechanika, przed chwilą odebrałem samochód, trochę zapłaciłem, a problem nie ustał. Mechanik tłumaczy że do wymiany jest cała kolumna kierownicza, bo jakieś blaszki się wygięły. On je naprostował, nasmarował, ale jak widać efektu to nie dało. Czytając forum natknąłem się na podobne problemy, ale nigdy temat nie wyczerpywał się do końca na tyle by otrzymać konkretną odpowiedź co to. Czy jest ktoś w stanie pomóc? Edytowane przez roootz
g8T5Cbj.jpg
Opublikowano
Wygląda to na przekładnie kierowniczą i/lub krzyżak.

Czy to się wiąże z wymianą całej kolumny?

g8T5Cbj.jpg
Opublikowano
Przekładnię można regenerować, a krzyżak należy wymienić. Sprawdza się ręcznie, która część niedomaga - mechanik będzie wiedział jak.

-------------------

Artur

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie stuka poszła maglownica u Ciebie również, popytalem znajomych i każdy odradza regenerację ,lepiej już uzywke kupić... W Jasienicy dostaniesz napewno :cool2: