Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam auto po lifcie i zaobserwowałem dziwny objaw otóż zawsze jak zapalała się rezerwa to w OBC pokazywało 80km niby zostało i zawsze tak było...teraz jak rezerwa się zapali pokazuje 140.. a jeżdże tak samo.. i co dziwne.. wskazówka od licznika od tygodnia dziwnie się zachowuje tzn zatankowałem dzisiaj paliwa za 60zł bo miałem rezerwę(dopiero co się zaświeciła) to miałem wskażnik ciut wyżej niż pierwsza kreska czyli bodajze 1.3? i zrobiłem trasę 200km i mało co spadło.... a zawsze po takiej trasie jak wróciłem to jeszcze mi z 20km zostawało do rezerwy..a teraz mam jak bym dopiero co tankował...

i sprawa dalej ma się tak...2 dni temu jak zatankowałem paliwo pokazało nie całą 1.2... wróciłem do domu zgasiłem auto..odpalam i już o wiele mniej pokazuje...do tego OBC też podaje dziwne wyniki jak startowałem dzisiaj miałem 330km w OBC,że moge zrobić... zrobiłem trasę 200km i zostało mi 210.... i paliwa prawie niby tyle ile było

dodam test zegarów przebiega prawidłowo,zauważyłem,że to wszystko stało się jak pewnego dnia odłączyłem akumulator na 15minut...

Opublikowano
panie stawiam pływak w baku mam to samo a nawet lepiej zatankuje a tu potrafi rezerwa świecić po chwili ok a potem znowu i analogicznie wskazania obc .... on daje sygnał do odc ile paliwa i on oblicza na ile starcza