Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich Wesoly Posiadam bmw e36 318 z silnikiem m40 ale niestety mój silnik umiera w sensie, że prawdopodobnie panewka się obróciła bo nikt nie jest w stanie mi powiedzieć czy to panewka czy zawory a nie mam na razie pieniędzy żeby do mechanika jechać i moje pytanie brzmi czy w Elblągu lub okolicach jest jakiś dobry mechanik który by się podjął diagnozą i naprawą. Drugie pytanie to czy jeżeli to jest panewka to czy nie lepiej wstawić inny goły silnik bo chodzi mi o to że moje bmw jest w nie najlepszym stanie i nie opłaca mi się wsadzać dużo pieniędzy w nie więc chciałem jak najtaniej usunąć tą usterkę.

Z góry dziękuję za odpowiedz i pozdrawiam

Opublikowano
jeśli to panewka, to tylko wymiana silnika, bo grzebanie przy m40 jest całkowicie nieopłacalne, te silniki chodzą po cenie złomu, albo możesz zrobić swap na m43, też wyjdzie grosze, a unikniesz w przyszłości wad, które dręczą m40
Opublikowano
a czy swap na m43 to wystarczy goły silnik czy trzeba z całym osprzętem ? albo też myślałem o 18is ale też nie wiem jak z osprzętem
Opublikowano
to poszukaj troche na własną ręke o tym a nie bedziesz czekał aż ktoś ci odpowie. Na pewno setki osób takie coś robiło i pisało jakie problemy oraz co pasuje a co nie.
szukam
Opublikowano
a czy swap na m43 to wystarczy goły silnik czy trzeba z całym osprzętem ? albo też myślałem o 18is ale też nie wiem jak z osprzętem

z osprzętem, bo mało co pasuje z m40