Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

viewtopic.php?f=72&t=117890

Witam mam pytanie, chodzi o grzanie od strony pasazera, od strony kierowcy leci chłodne a do pasazera cieple, wymieniłem elektrozawór fakt tez na używany ale nic to nie zmieniło, w moim starym wymienione zostały gumki i cały ten mechanizm sprawdzany poakumulatorem i wszystko działalo, po zalożeniu spowrotem mojego eletktrozaworu nic sie nie zmieniło dalej grzeje, dzwiny jest tez fakt ze przy zimnym silniku wieje chłodne ale juz jak sie silnik nagrzeje to zaczyna leciec ciepłe, druga sprawa z tego nawiewu czuc ze jakby ciegneło powietrze z silnika bo czuc taka spalenizne tak typowy smrod z silnika, czyzby jakies klapy nie działaly? pomozcie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sprawdź sobie czujniki temperatury w kanałach nagrzewnicy, możliwe że jeden widzi niską temperaturę i grzeje cały czas.

Możliwe też że jest uwalona wiązka.

dzwiny jest tez fakt ze przy zimnym silniku wieje chłodne ale juz jak sie silnik nagrzeje to zaczyna leciec ciepłe

No to akurat to całkiem normalne, bardziej bym się zastanawiał jakby przy zimnym silniku wiało ciepłym :mrgreen: Wtedy to nawet egzorcysta nie pomoże.

Jak śmierdzi spalinami, to sprawdź poprawność montażu kanałów powietrznych pod maską, i szczelność wydechu.

I popraw temat, bo będzie kosz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.