Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mój pasek umiera, jest juz na zupelnym wykonczeniu. Czy ktos orientuje sie I jest tak mily ze powie mi jaki dokladnie pasek mam kupic? :) Z tego co sie zorientowalem sa rozne dlugosci. Kolejnym pytaniem jest czy wymiana takiego paska jest wykonalna przy moich dwoch lewych rekach? ;) jezeli tak to poprosilbym o jakies instrukcje.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
www.realoem.com i dowiesz się jaki ma być pasek, dobiorą też w każdym motoryzacyjnym. Wymiana to banalna sprawa. :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

http://www.aso-bmw.pl/search/view/?numer=+11+28+1+437+369

Tu masz pasujące paski do swojego auta (takie jak moje :8) ). Nie zapomnij przy okazji rzucić okiem na pasek klimy oraz stan napinaczy obu pasków. Wymieniając paski potrzebny Ci tylko i jedynie klucz chyba 16 którym odchylasz napinacz by zdjąć pasek. Skoro piszesz, że masz "dwie lewe ręce" :D to może to śmieszne, ale przed wymianą narysuj sobie na kartce ułożenie paska między wszystkimi rolkami przed całym zabiegiem :mrgreen:

Opublikowano

narysowane sobie rolek to i paska jak po nich przechodzi to dobry pomysł.

Prócz kontroli napinacza sprawdź czy lekko bez luzów czy z oznakami zawartego łożyska kręcą się rolki