Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

przejrzalem archiwum, ale jokos nie dotarlem do informacji, ktora by mi pomogla.

mam e34 50i 24v z lpg.

okazalo sie ze mam trafiona sonde. czy moze ktos polecic mi gdzie kupic takowa??

ale w sumie to nie jest glownych tematem tego postu. Na gazie mam w tej chwili zrobione 65tys km. Mam takie dziwne objawy, mianowicie, jak auto jest po dluzszej trasie (dzienny przebieg to 220km, po 110 w jedna strone), to jak stoi na wolnych obrotach (te trzyma dobrze), to przy dodaniu gazu auto sie dlawi. jezeli delikatnie rusze, to potrafi lekko szarpnac.

podczas ostatniej kontroli stwierdzono padnieta sonde.

czy moze to byc efekt spowodowany zakonczeniem zywota przez sonde?

dodam, ze mialem takie cus juz dwa razy - raz pomogla wymiana swiec i 2 cewek, ostatnio na chwile uspokoilo sie to po wymianie swiec. obecnie po ostatniej ingerencji gazownika (regulacja parownika) pojawilo sie to ze wzmorzona sila...

ogolnie auto chodzi dobrze, spalanie jest wrecz idealne (od 12 do 13 litrow na trasie)

czy ktos cos poradzi??

a za namiar na sonde bede bardzo wdzieczny...

Opublikowano
dokładnie taki objaw,a co do sondy to wklep na allegro ja jeżdżę na takiej uniwersalnej za ok 100zł i od 1,5 roku odpukać jest super.

i pewnie na PB jest dobrze?!

mowisz o czyms takim?

http://www.allegro.pl/item104784694_sonda_lambda_bosch_mercedes_bmw_oryginal_.html

Opublikowano

JA mam coś takiego

sprawdz czy masz 1 czy 5V a sprawdzisz to po kolorze kabelków (musisz kupić o identycznych kolorach i z taką samą liczbą kabelków co w oryginale

gośc coś dziwnie opisuje w tej aukcji że jak masz 3lub2 przewodową to i tak 4 będzie pasować ale po co?jak masz inną to bierzesz inną (i są tańsze) a kabelki nie sa od parady.

Opublikowano
JA mam coś takiego

sprawdz czy masz 1 czy 5V a sprawdzisz to po kolorze kabelków (musisz kupić o identycznych kolorach i z taką samą liczbą kabelków co w oryginale

gośc coś dziwnie opisuje w tej aukcji że jak masz 3lub2 przewodową to i tak 4 będzie pasować ale po co?jak masz inną to bierzesz inną (i są tańsze) a kabelki nie sa od parady.

dzieki

jak zmienie to napisze czy sie cos zmienilo :)