Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

viewtopic.php?f=73&t=153312

Witam, chciałbym zaczerpnąć Państwa opinii na temat BMW 530d xDrive . Otóż znalazłem egzemplarz dokładnie taki, jakiego szukałem jednakże moje obawy budzi przebieg, który wynosi lekko ponad 300tyś km.. Jednakże auto od nowości jeździło we Francji, później trafiło do Niemiec, wymiany robione na czas i zastanawiam się, czy taki zakup ma sens.. Budżet na auto to powiedzmy 40tyś. (na razie nie liczę akcyzy), jednakże co nie daje mi spokoju to napęd 4x4. Czy przy takim przebiegu nie będzie trzeba robić zaraz napraw i wymiany za duże sumy?

Link do ogłoszenia:

Ewentualnie proszę mi odpowiedzieć, jaki budżet poza sprowadzeniem muszę sobie przeznaczyć ewentualnie na naprawy żeby spać spokojnie?

Opublikowano
Mówi się, że "pakiet startowy" na E60 w dobrym stanie to 10 000pln. U mnie to się sprawdziło mniej więcej i to nawet nie z powodu rozległych awarii, zwykła eksploatacja. Przy czym kupiłem auto z wolnossącym silnikiem benzynowym, potwierdzonym niskim 123 000 km przebiegiem i każdy mechanik mówi, że to cukiereczek. Myślę, że jeszcze z 5k to powiniem włożyć, ale narazie nie mam nawet czasu auta odstawić 5. czy 6. raz w przeciągu półtora roku jak nim jeżdzę. Fakt jest taki, że Vectre C lub Outlandera odstawiałem tylko na serwis olejowy raz w roku. Więc jeżeli boisz się wysokich kosztów utrzymania auta, to ja bym sobie odpuścił.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.